Real Estate Performance Nieuws

Capgemini, Sogeti en TOO huren in Vogelstruys

PRESS RELEASE

Sinds het vertrek van KPMG heeft kantoorgebouw Vogelstruys aan de Hullenbergweg 278 – 308 in Amsterdam Zuidoost ruim 7 jaar leeg gestaan.  Victory Advisors verwierf in een portefeuille het kantoorgebouw in 2013 en contracteerde onlangs een drietal nieuwe huurders.

Capgemini huurt ca. 2.000 m2 op de 4e en 5e verdieping en Sogeti ca. 1.000 m2 op de 6e verdieping. In beide gevallen betreft het langjarige huurovereenkomsten. Eerder dit jaar werd al een huurovereenkomst gesloten met The Office Operators (TOO) voor een gedeelte van de begane grond en de 1e verdieping (samen ca. 1.400 m2). Door het grote succes van The Office Operators in Vogelstruys zullen zij uitbreiden in het gebouw en ook de 7e verdieping huren (ca. 800 m2), waardoor er ruim 70% is verhuurd. Op de begane grond wordt door verhuurder geïnvesteerd in een restaurant voor de huurders. Daarnaast zal de gevel worden aangepast waarbij er een solitaire openbare horecagelegenheid met terras zal worden aangelegd op de hoek van het gebouw die pal aan het metrostation Bullewijk ligt.  Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting vertegenwoordigde de huurders Capgemini en Sogeti, waarbij Cushman & Wakefield de verhuurder adviseerde. CBRE bracht namens verhuurder de transactie tot stand met TOO. Proptimize coördineerde als Asset Manager namens Victory Advisors de transacties.

 In Vogestruys is nog ca. 2.000 m2 kantoorruimte beschikbaar verdeeld over de 2e en 3e verdieping. Cushman & Wakefield en CBRE hebben het gebouw gezamenlijk in de verhuur.