Real Estate Performance Nieuws

Deka koopt AMS Cargo Center op Schiphol Logistics Park

PRESS RELEASE

SCHIPHOL, 4 juni 2018 – Deka Immobilien heeft met Built to Build en Proptimize een koopovereenkomst gesloten voor de verwerving van AMS Cargo Center.

AMS Cargo Center is gelegen op Schiphol Logistics Park en betreft een nieuw multi-tenant distributiecentrum met een totale oppervlakte van ca. 34.000 m2, verdeeld over vijf units van ieder ca. 4.000 tot 6.000 m2, inclusief 229 parkeerplaatsen. De locatie is uitstekend bereikbaar en goed zichtbaar vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag) en is bovendien direct gelegen aan de provinciale weg N201. Het cargo platform van Amsterdam Airport Schiphol is in minder dan vijf minuten te bereiken.

De eerste twee huurders van AMS Cargo Center zijn Independent World Services (IWS) en ViaEurope, die in totaal voor ca. 14.500 m2 aan huurovereenkomsten sloten. Het restant – ca. 19.500 m2 – is nog beschikbaar voor verhuur. De oplevering van het gebouw zal eind juli plaatsvinden.

AMS Cargo Center is in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize. DENC Architecten heeft het gebouw ontworpen en Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling is de aannemer. De Mik Bedrijfshuisvesting (commercieel) en Osborne Clarke (juridisch) adviseerden de JV. Baker & McKenzie (juridisch) en Cushman & Wakefield (technisch) traden op namens Deka. De verkoper van de grond is Schiphol Area Development Company (SADC).

www.amscargocenter.nl

Bron: PropertyNL.com