Real Estate Performance Development

AMS Cargo Center II op Schiphol Logistics Park

AMS Cargo Center II is gerealiseerd aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park, direct aan de overzijde van AMS Cargo Center. Het gebouw valt op door zijn bijzondere ontwerp en zichtbaarheid vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag). De entrees van de kantoren zijn toegankelijk vanaf het parkeerdek op de 1e verdieping, welke tevens plaats biedt aan 117 personenauto’s. Het totale voorterrein beschikt over vier individuele laadkuilen voor vrachtwagens, ieder met een eigen in- en uitrit, en nog eens 79 parkeerplaatsen.

AMS Cargo Center II betreft een Breeam ‘Very Good’ distributiecentrum van in totaal ca. 32.000 m2, onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte van ca. 3.000 m2. Een additionele parkeerbehoefte kan worden ingevuld via het bijbehorende en volledig omheinde parkeerterrein van 18.000 m2, geschikt voor 117 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en/of extra parkeerplaatsen voor personenauto’s.

Het complex is medio december 2019 opgeleverd. De eerste huurders zijn Rutges Cargo Europe, JM Logistics and Best Global Logistics.

AMS Cargo Center II is net als haar voorganger in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize. Deka Immobilien heeft het gebouw aangekocht voor een van haar beleggingsfondsen.

Bekijk het BREEAM certificaat.

Check de video hier:

Overzicht specificaties
Adres Schiphol Logistics Park
Status Opgeleverd
Plaats Schiphol-Rijk
Jaar ontwikkeling 2018-2019
Verhuurbaar vloeroppervlak 32.000 m2
Beschikbaar voor verhuur 17.500 m2 warehouse
Vrije stapelhoogte 12,2 m1
Parkeerplaatsen voor personenauto’s 196
Parkeerplaatsen voor vrachtwagens 117
Docks 35
Gebruikstype Warehouse, expeditie- en kantoorruimte
BREEAM-beoordeling Very Good ***