Real Estate Performance Nieuws

Eigendomsoverdracht voormalige RWS toren in Arnhem een feit

PRESS RELEASE

Arnhem – Studentenhuisvester SSHN heeft het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan het Gildemeesterplein 1 in Arnhem in eigendom verkregen van een particuliere belegger. Het kantoorgebouw van 14.000 m2 zal door SSHN worden getransformeerd tot 294 wooneenheden voor zowel internationale als reguliere studenten. De internationale studenten studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het gebouw bestaat uit een plint en toren van in totaal 20 verdiepingen. SSHN speelt hiermee in op de wens van de HAN en de Gemeente Arnhem voor meer kwaliteit en aanbod van studentenhuisvesting in Arnhem. SSHN verwacht de transformatie eind 2016 af te ronden.

De Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem ondersteunen dit project bestuurlijk en financieel, gezien de brede betekenis van deze grootste kantoortransformatie buiten de randstad. Met de ombouw naar studentenwoningen komt een einde aan jarenlange leegstand en krijgt het gebouw een eigentijdse uitstraling.

SSHN is een toonaangevende studentenhuisvester in Nijmegen en inmiddels ook in Arnhem. Zij richt zich specifiek op studerende jongeren en aanverwante personen die kort in Nijmegen verblijven.

Asset Manager Proptimize behartigde in samenwerking met Osborne Clarke de belangen van de verkoper, een particuliere belegger. Poelmann Van den Broek Advocaten adviseerde de koper SSHN.

bron: Vastgoedjournaal.nl