Real Estate Performance Nieuws

Exeter Property koopt voor 36,2 miljoen logistiek Venray

PRESS RELEASE

Habacker Holding heeft de verkoop van een gerenoveerd distributiecentrum aan Exeter Property Group Europ afgerond. Het XL-distributiecentrum van 63.363 m2 in Venray is voor ongeveer 36,2 miljoen euro verkocht.

Het logistieke complex ligt aan Witte Vennenweg 1 in Oostrum-Venray. Het volledige pand is verhuurd aan logistiek serviceprovider DSV, die onlangs een nieuw langetermijn huurcontract is aangegaan. Met een transactievolume van zo’n 36,2 miljoen euro is dit een van de grootste single asset deals van 2016 in de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt.

Oostrum is een belangrijk knooppunt voor de activiteiten van DSV. Vanuit deze locatie bedient het bedrijf verschillende grote expediteuren en maakt het veelvuldig gebruik van de multimodale diensten in de nabijheid van Venray en de infrastructuur richting het Europese binnenland.

Michiel Assink, senior director Industrial & Logistics van CBRE: ‘Huurders, ontwikkelaars en investeerders richten zich allemaal meer dan ooit op dit soort strategische logistieke hubs. Daardoor worden niet alleen het aanbod van grond, maar ook bestaande panden die geschikt zijn voor grootschalige, strategische, multimodale locaties in Nederland, steeds schaarser. Dat leidt onvermijdelijk tot een krapte op de markt.’

Tijdens het verkoopproces werd Habacker Holding vertegenwoordigd door CBRE. Van Doorne NV adviseerde over de juridische zaken. Exeter Property Group Europe werd geadviseerd door Proptimize en Loyens & Loeff.

Bron: Vastgoedmarkt.nl