Real Estate Performance Nieuws

Investcorp koopt voor € 52 mln The Mark in Rotterdam

ROTTERDAM, 11 november 2019 – Cromwell Property Group en York Capital Management hebben voor € 52 mln The Mark verkocht aan Investcorp en mede-investeerder en asset manager Proptimize.
The Mark is een 22.795 m² groot kantoorgebouw in Rotterdam. Het is in 2015 gekocht namens het Cromwell Netherlands Diversified Partnership (CNDP).

Sinds de aankoop van The Mark hebben Cromwell en York meerdere asset management-initiatieven voltooid. Het gebouw is opnieuw in de markt gezet met een nieuwe naam en huisstijl. Tegelijkertijd heeft het gebouw een uitgebreide upgrade ondergaan. De receptie is vernieuwd en voorzien van een coffeebar, het restaurant heeft een upgrade gekregen, er is een sportschool gecreëerd en de huurders kunnen gebruikmaken van het meeting centre. Hierdoor is de bezettingsgraad toegenomen tot 85%, met huurders als Maersk/DamcoBaker Tilly enSchreuder Verzekert. De overeenkomsten met Pointlogic DevelopmentWillis Towers Watson en Refresco zijn vernieuwd.

The Mark staat aan de Fascinatio Boulevard 200–300 in Rotterdam, direct aan de A16. Het gebouw bestaat uit 13 verdiepingen en heeft momenteel 13 huurders. De kantoorvloeren variëren in grootte tussen 850 m² en 3000 m².

De Mik Bedrijfshuisvesting en Van Doorne hebben Cromwell en York geadviseerd. Savills, PwC, Paragon en NautaDutilh adviseerden Investcorp/Proptimize.

Bron: PropertyNL.com