Real Estate Performance Nieuws

START ONTWIKKELING AMS CARGO CENTER II OP SCHIPHOL LOGISTICS PARK

PRESS RELEASE

SCHIPHOL, 10 september 2018 – Na de succesvolle oplevering van AMS Cargo Center vorige maand, starten Built to Build en Proptimize met de ontwikkeling van AMS Cargo Center II.

AMS Cargo Center II wordt gerealiseerd aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park, direct aan de overzijde van AMS Cargo Center. Het gebouw valt op door zijn bijzondere ontwerp en zichtbaarheid vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag). De entrees van de kantoren zijn toegankelijk vanaf het parkeerdek op de 1e verdieping, welke tevens plaats biedt aan 117 personenauto’s. Het totale voorterrein beschikt over vier individuele laadkuilen voor vrachtwagens, ieder met een eigen in- en uitrit, en nog eens 79 parkeerplaatsen.

Na oplevering bestaat AMS Cargo Center II uit een Breeam ‘Very Good’ distributiecentrum van in totaal ca. 32.000 m2, onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte van ca. 3.600 m2 tot maximaal ca. 32.000 m2. Een additionele parkeerbehoefte kan worden ingevuld via het bijbehorende en volledig omheinde parkeerterrein van 18.000 m2, geschikt voor 117 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en/of extra parkeerplaatsen voor personenauto’s.

De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in februari 2019 starten en het complex wordt in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd.

AMS Cargo Center II wordt net als haar voorganger in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize. Het complex is ontworpen door DENC Architecten. Verkoper van de grond is SADC.

“Met ontwikkeling van AMS Cargo Center II op Schiphol Logistics Park-West, wordt een samenhangende ontwikkeling gecreëerd met de look & feel van een logistieke campus. De ontwikkeling is een mooi sluitstuk van de verkoop van de grootschalige logistieke kavels op Schiphol Logistics Park en sluit mooi aan op de eerste uitgiftes op Schiphol Trade Park aan de overkant van de A4”, aldus Anne Peters, Salesmanager van SADC.

www.amscargocenter.nl

Bron: PropertyNL.com