Real Estate Performance Nieuws

Voorgestelde stijging overdrachtsbelasting in Nederland met 33% per 1 januari 2021

Op Prinsjesdag, dinsdag 15 september, zal in de troonrede de hoofdlijnen van het regeringsbeleid voor het komend parlementaire jaar uiteengezet worden.

Na aankondigingen van het Ministerie van Financiën en berichtgeving in de landelijke media verwachten we een grote wijziging in de overdrachtsbelasting.

Vorig jaar kondigde de Nederlandse regering een verhoging aan van 6 naar 7% op de overdrachtsbelasting voor al het niet-residentieel vastgoed, inclusief kantoren, logistiek en bedrijfsruimten. Nu lijkt het erop dat ze dit willen verhogen naar 8% per 1 januari 2021.

Wij volgen deze veranderingen uiteraard op de voet en analyseren hoe dit uw huidige en toekomstige vastgoed gaat beïnvloeden.

Wilt u voor 1 januari 2021 de impact van deze maatregel op uw portefeuille bespreken of voorgenomen acquisities bespoedigen, neem dan contact op via Proptimize.

Met een sterke focus op voornamelijk logistiek- industrieel en kantoren – bestaand en nieuwbouw – zijn we zeer gespecialiseerd en hebben we niet alleen gedegen kennis van ‘de stenen’ maar vooral ook van de markt.